Місце та роль металургії України на глобальному металоринку у 2013-2018 рр. - Амоша, О.І.; Нікіфорова, В.А. (Вісник економічної науки України, 2020)
У статті досліджено динаміку місця і ролі української металургії на глобальному металоринку у 20132018 рр. Визначено, що на тлі появи нових країн-лідерів з металовиробництва, загальної несприятливої кон’юнктури на світовому металоринку та військових дій на Донбасі спостерігалося скорочення виплавки сталі, споживання, експорту й імпорту металопродукції в Україні. Виявлено, що сортамент продукції, що випускається та експортується, є неконкурентним. Як результат — подальше зниження частки країни у за- гальносвітових показниках та зростання залежності вітчизняної металургії від глобальної кон’юнктури.