Про стабілізацію енергії консервативної системи, збуреної випадковим процесом типу „білого шуму" у формі Іто - Бернацька, Ю.Н.; Кулініч, Г.Л. (Український математичний журнал, 2001)
Досліджується питання детермінованого керування поведінкою повної енергії найпростішої консервативної нелінійної системи з одним степенем вільності, без тертя при випадкових збуреннях процесом типу „білого шуму" у формі Іто, які діють під певним кутом до вектора фазової швидкості консервативної системи.