Нові точні розв'язки та їхні властивості одного нелінійного рівняння математичної біології - Черніга, Р.М. (Український математичний журнал, 2001)
Класичний метод Лі і метод додаткових породжуючих умов застосовано до побудови багатопараметричних сімей точних розв'язків узагальненого рівняння Фішера, яке є деяким спрощенням відомої системи реакції-дифузії для опису просторового відокремлення взаємодіючих видів. Точні розв'язки застосовано для розв'язання нелінійних крайових задач з нульовими умовами Ноймана. Аналітичні результати порівняно з відповідними числовими обчисленнями, на підставі чого зроблено висновок про важливу роль знайдених точних розв'язків для розв'язання узагальненого рівняння Фішера