Оцінка кінетичних параметрів і ізотерм адсорбції барвників ентеросорбентами різного походження - Юшко, Л.О.; Сарнацька, В.В.; Сахно, Л.О.; Масленний, В.М.; Ніколаєв, В.Г. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Порiвняльна оцiнка кiнетичних параметрiв i iзотерм адсорбцiї барвникiв ентеросорбентами рiзного походження довела значну перевагу вуглецевих ентеросорбентiв вiтчизняного виробництва. Сорбцiйна ємнiсть гранульованого вугiлля ГСГД i ентеросорбентiв на основi вуглецевих волокон бiльше нiж на 1–2 порядки перевищує сорбцiйну ємнiсть добре вiдомого росiйського препарату полiфепану.