Вплив ударної дії електрода-індентора на напружено-деформований стан сплаву АМгб при електродинамічній обробці - Лобанов, Л.М.; Пащин, М.О.; Миходуй, О.Л.; Сидоренко, Ю.М. (Проблемы прочности, 2017)
Описано розрахункову модель процесу ударної взаємодії електрода-індентора з пластиною з алюмінієвого сплаву АМг6 при електродинамічній обробці зварних з єднань. Задача розв'язувалась у плоскій двовимірній лагранжевій постановці з використанням програми ANSYS/LS-DYNA. Представлено результати розрахунку процесу формування областей залишкових напружень і пластичних деформацій при ударному пружно-пластичному впливі електрода-індентора.