Damage and Fracture of VT22 Titanium Alloy in Static Tension after the Application of Additional Pulse Loading - Марущак, П.О.; Коноваленко, І.В.; Чаусов, М.Г.; Пилипенко, А.П. (Проблемы прочности, 2017)
Установлено основні закономірності пластичного деформування титанового сплаву ВТ22 та мікромеханізми його руйнування за статичного розтягу та розтягу після різних режимів динамічного нерівноважного навантаження в результаті імпульсних підвантажень. Виявлено, що незалежно від режиму навантаження руйнування сплаву ВТ22 відбувається за механізмом зародження та об’єднання пор. Проаналізовано фізико-механічні явища утворення на поверхні зламів ямок в’язкого відриву та описано їх зв’язок із деформаційними процесами.