Моделювання релаксації напружень нслінійно-в’язкопружних матеріалів за умов нестаціонарних режимів деформування - Павлюк, Я.В. (Проблемы прочности, 2017)
Розглядається задача розрахунку релаксації напружень нелінійно-в'язкопружних матеріалів за умов нестаціонарного деформування. Для опису процесу деформування використовується нелінійна модель повзучості з незалежною в часі нелінійністю типу моделі Работнова. Як ядро спадковості використовується дробово-експоненційна функція. Виконано експериментальну апробацію результатів розрахунку за умов одноступеневого деформування, часткового розвантаження та циклічного деформування плексигласу.