Соціальний захист населення на сучасному етапі: стан і проблеми в Україні - Смирнова, І.І.; Лихошва, О.Ю.; Рак, Н.В.; Горієва, Л.А. (Економічний вісник Донбасу, 2020)
У статті проаналізовано умови функціонування діючої системи соціального захисту населення України. Розглянуто теоретичні основи щодо форм та джерел фінансування і фінансового забезпечення системи соціального захисту. Досліджено особливості фінансування соціальних трансфертів через основні форми соціального захисту – соціальне забезпечення, соціальне страхування та соціальну допомогу. Визначено слабкі місця та шляхи удосконалення вітчизняної системи соціального захисту. Запропоновано підходи до розв’я¬зання проблем фінансування в сфері соціального захисту населення.