Вплив покриттів на характеристики утоми сталей при контактному навантаженні - Каплун, П.В.; Ляшенко, Б.А. (Проблемы прочности, 2018)
Запропоновано новий метод технологічного процесу для підвищення довговічності конструктивних елементів при терті кочення. Наведено результати порівняльних експериментальних досліджень щодо підвищення довговічності сталей при терті кочення з використанням безводневих інтегральних технологій нанесення градієнтних покриттів з оптимальними властивостями, залишковими напруженнями та твердістю основи в умовах іонного азотування та термічної обробки.