Генетические особенности деревьев с высокой продуктивностью полных семян в популяциях видов семейства Pinaceae Lindl - Коршиков, И.И. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Проведено аналіз рівня гетерозиготності у вибірках рослин з максимальною та мінімальної продуктивністю повного насіння з п’яти аборигенних видів родини Pinaceae Lindl. Встановлено, що дерева з максимальною продуктивністю повного насіння характеризувались середнєпопуляційним рівнем гетерозиготності у Pinus sylvestris L., P. pallasiana D. Don, P. sylvestris L. var. cretacea Kalenicz. ex Kom., Abies alba Mill. та більш високим у P. mugo Turra.