Показники цитогенетичної мінливості Sus scrofa - Костенко, С.О.; Коновал, О.М.; Сидоренко, О.В.; Сметанін, В.Т. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Знайдено статистично вірогідну різницю між свиньями великої білої породи за кількістю клітин з мікроядрами та клітин, що діляться. Тварини Київської і ґчеркаської областей мали 3,08±0,18‰ клітин з мікроядрами, 3,87±0,11‰ двуядерних клітин, 7,95±0,25‰ клітин, що діляться. Свині, які відтворюються в Дніпропетровській області несли 0,58±0,23 клітин з мікроядрами, 3,33±0,93‰ двуядерних клітин, 2,08±0,71‰ клітин, що діляться.