Аллели высокомолекулярных субъединиц глютенинов Аegilops lorentii - Козуб, Н.А.; Созинов, И.А.; Созинова, А.А. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Вивчено алелі локусів високомолекулярних субодиниць глютенінів Glu-U1 та Glu-Mb1 у зразків Ae. lorentii, зібраних в Криму. Аналіз гібридного матеріалу і зразків колекції дозволив ідентифікувати вісім алелів за локусом Glu-Mb1 і сім алелів за локусом Glu-U1. Серед алелів локусу Glu-Mb1 виявлено два алеля з тільки одним компоненетом, що відповідає y-субодиниці. Складено каталог алелів високомолекулярних субодиниць глютенінів Ae. lorentii.