Устойчивость и стабилизация периодических дифференциальных систем - Ахметова, А.У.; Кенжебаев, К.К.; Лаптинский, В.Н. (Нелінійні коливання, 1999)
Розглядаються актуальнi питання конструктивної теорiї перiодичних розв’язкiв систем диференцiальних рiвнянь. Одержано достатнi умови асимптотичної стiйкостi лiнiйних перiодичних диференцiальних систем. Наведено достатнi умови стабiлiзованостi та побудовано стабiлiзуючi управлiння неперервного типу в нелiнiйнiй перiодичнiй системi. Розв’язана задача стабiлiзацiї кутової швидкостi штучного супутника, що має часткову динамiчну симетрiю.