Василь Петрович Гелюта (до 60-річчя вченого) - Дудка, І.О.; Бухало, А.С.; Гайова, В.П.; Андріанова, Т.В.; Тихоненко, Ю.Я.; Придюк, М.П. (Український ботанічний журнал, 2014)
7 січня 2014 року ботаніки та мікологи України відзначили 60-річчя від дня народження відомого українського міколога, ботаніка, природознавця, фахівця в галузі созології, головного наукового співробітника Інституту ботаніки імені М.Г. Холодного НАН України, доктора біологічних наук, професора, лауреата Премії імені М.Г. Холодного НАН України Василя Петровича Гелюти.