Періодичні розв'язки квазілінійних матричних диференціальних рівнянь - Кривошея, С.А. (Нелінійні коливання, 1999)
З допомогою апарату теорiї узагальнено-обернених операторiв отримано теореми iснування (необхiдну та достатню умови) перiодичних розв’язкiв матричного диференцiального рiвняння Z˙ = AZ + ZB + Φ(t) + εf(t, Z). Вказанi умови сформульованi в термiнах жорданової структури матриць A i B.