Багатоточкові задачі для коливних систем з повільно змінними частотами - Самойленко, А.М.; Петришин, Я.Р. (Нелінійні коливання, 1999)
Доведена розв’язнiсть багатоточкових задач з параметрами для нелiнiйних коливних систем за допомогою методу усереднення. Встановлено також оцiнки вiдхилення розв’язкiв вихiдних i усереднених задач.