Сингулярна нелінійна задача на власні значення для диференціального рівняння другого порядку з дисипацією енергії - Парасюк, І.О.; Позур, С.В. (Нелінійні коливання, 2002)
Топологiчний пiдхiд застосовується до дослiдження квазiлiнiйних параболiчних крайових задач. Дослiджуваний клас задач зведено до операторного рiвняння з оператором, який задовольняє умову (S)+. Одержано теореми розв’язностi та наведено приклад застосування даного пiдходу у випадку параболiчного рiвняння другого порядку.