Необходимые и достаточные условия существования "изолированного" решения нелинейной двухточечной краевой задачи - Джумабаев, Д.С.; Темешева, С.М. (Нелінійні коливання, 2012)
Дослiджується нелiнiйна двоточкова крайова задача для систем звичайних диференцiальних рiвнянь при розбиттi iнтервалу та введеннi додаткових параметрiв. Побудовано систему рiвнянь вiдносно параметрiв, що дають можливiсть знайти початкове наближення розв’язку крайової задачi. Встановлено необхiднi та достатнi умови iснування iзольованого розв’язку розглядуваної задачi.