Культивування Aloe vera в умовах in vitro та вивчення її біологічної активності - Коломієць, Ю.В.; Буценко, Л.М. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Досліджено особливості калюсоегенезу і регенерації рослин у культурі ізольованих тканин Aloe vera. Показано вплив на ці процеси складу поживного середовища. Сік Aloe vera виявив антимутагенну активність щодо індукованого N-нітро-N-нітрозогуанідіном мутагенезу у тест-штаму S. typhimurium TA 100. Кількість His⁺ ревертантів при додаванні соку алое зменшувалася на 52%.