Застосування різних культуральних систем для подальшого розвитку зародків, отриманих in vitro з деконсервованих ооцитів - Гузеватий, О.Є.; Троцький, П.А. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Наведено результати експериментальних досліджень розвитку в різних культуральних системах ранніх ембріонів великої рогатої худоби, отриманих in vitro з деконсервованих ооцит-кумулюсних комплексів корів. Установлено, що застосування моношару клітин гранульози або кумулюса більш ефективно порівняно з кондиційованими середовищами для подальшого розвитку в умовах in vitro зигот великої рогатої худоби, отриманих з деконсервованих та дозрілих поза організмом ооцитів корів.