Розробка умов виділення та культивування протопластів рослин роду Phalaenopsis - Овчаренко, О.О.; Рудас, В.А.; Кучук, М.В. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Підібрано склад розчину для ферментації протокормів фаленопсису (1% Cellulisin та 0,1% Macerase) і виділено протопласти в достатній для культивування кількості. Розроблено умови отримання колоній з протопластів на середовищі SW1.