Особливості геном-плазмонного впливу на мінливість висоти рослин у алоплазматичних форм та ліній пшениці - Власенко, В.А. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
На серіях створених алоплазматичних ліній пшениці м’якої озимої (5 генотипів з 15 цитоплазмами) виявлено значну перевагу впливу ядерних генетичних компонентів над цитоплазматичними на мінливість висоти рослин. Проте істотне зниження висоти рослин відбувається за участі в схрещуваннях генотипів з цитоплазмою Ae. sharonensis, а підвищення – T. dicoccum та Ae. juvenalis.