Вивчення bcr частини гібридного гена bcr-abl як шлях до розуміння патогенезу лейкемій при транслокації (9:22) - Телегєєв, Г.Д.; Мірошниченко, Д.О.; Малюта, О.В.; Кравчук, І.В.; Лисецька, Т.Ю.; Дибков, М.В.; Малюта, С.С. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Bcr є складовою частиною гібридного гену bcr-abl, що утворюється при лейкеміях t(9;22). Саме він є модулюючим фактором, що визначає гостроту і характер захворювання. У роботі, за допомогою очищеного рекомбінантного РН домена Bcr, вивчали його взаємодію з білками клітини. Встановлена взаємодія з 23 клітинними білками, а більш детально з’ясовано зв’язок з SMC1, Tubulin β, Zizimin 1, PLCε. Обговорюється роль білка Bcr у патогенезі при ХМЛ.