Разрешимость вырожденных полулинейных параболических функционально-дифференциальных уравнений - Власенко, Л.А. (Нелінійні коливання, 2003)
Одержано локальнi та глобальнi теореми iснування та єдиностi для напiвлiнiйного функцiонально-диференцiального рiвняння d/dt[Au(t)] + Bu(t) = f(t, ut) у банаховому просторi з параболiчним жмутком операторiв λA+B. Оператор A може бути необоротним. Абстрактнi результати застосовуються до функцiонально-диференцiальних рiвнянь з частинними похiдними.