„Блакитна троянда” Лесі Українки: проблема дискурсу і методу - Зелінська, Л. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
Pозглянуто історію дискурсу навколо драми „Блакитна троянда” Лесі Українки. Здійснено спробу психоаналізу твору.