Проблема вибору в екзистенційній структурі драми „Адвокат Мартіан” Лесі Українки - Кузьма, О. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
Драма досліджується крізь призму філософії екзистенціалізму. Аналізуються буттєві модуси образів-персонажів твору в контексті їх життєвого вибору.