Мережі генів, задіяних у регуляції біосинтезу полікетидних антибіотиків у стрептоміцетів - Горбаль, Л.О.; Осташ, Б.О.; Ребець, Ю.В.; Рабик, М.В.; Мироновський, М.Л.; Ципік, О.В.; Громико, О.М.; Осташ, І.С.; Лужецький, А.М.; Бехтольд, А.; Федоренко, В.О. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
З використанням методів аналізу in silico, спрямованого мутагенезу, надекспресії, вивчення рухливості ДНК-білкових комплексів та аналізу експресії генів досліджено функції генів, що регулюють біосинтез сімоциклінону D8, α-ліпоміцину і ландоміцину Е. Встановлено, що вивчені регулятори можуть взаємодіяти за принципом ієрархії. Показано наявність тісного взаємозв’язку між регуляцією біосинтезу антибіотиків, їхнім транспортуванням, стійкістю до антибіотиків, а також первинним метаболізмом.