Генетичні ознаки і симбіотичні властивості Tn5-мутанта Rhizobium leguminosarum bv. Viceae М₁ - Мандровська, Н.М.; Кругова, О.Д.; Коць, С.Я. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
Одержаний Tn5-мутант М₁ перевищував штам-реципієнт Rhizobium leguminosarum bv. viceae 263б за симбіотичними властивостями і ефективністю симбіозу. Встановлено, що за генетичними ознаками він відрізняється від вихідного штаму наявністю в геномі фрагменту ДНК гена стійкості до канаміцину. Транспозоновий мутант М₁ депонований уДепозитаріїІнститутумікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України і запатентований як високоефективний симбіонт гороху.