Дослідження впливу тидіазурону на частоту утворення морфогенного калюсу та регенерацію пагонів у культурі in vitro м’якої пшениці - Бавол, А.В.; Дубровна, О.В.; Лялько, І.І.; Зінченко, М.П. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
Досліджено вплив тидіазурона (ТДЗ) на утворення морфогенного калюсу та регенерацію пагонів м’якої пшениці. Показано, що процеси морфогенезу залежать від концентрації ТДЗ в поживному середовищі. Найбільшою частота утворення морфогенного калюсу (94%) спостерігалась за концентрації ТДЗ 0,25 мг/л. У варіанті з концентрацією ТДЗ 0,25 мг/л, також виявлено достовірне підвищення частоти регенерації пагонів до 24%, в порівнянні з контролем, де цей показник складає 18,5%.