Термін „народництво” і його обґрунтування в літературно-критичних статтях Лесі Українки - Дорошко, Л. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
Ідеться про народництво як один із ключових термінів в осмисленні літературного процесу кінця XIX – початку XX століть, про роль Лесі Українки у закріпленні цього терміна на означення позамистецьких тенденцій. Обґрунтовується доцільність використання терміна постмодерним літературознавством.