Оцінка вроджених вад розвитку в північно-західному регіоні України - Бариляк, І.Р.; Неумержицька, Л.В.; Євтушок, Л.Є.; Шкарупа, В.М. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
Проаналізовано частоту вроджених вад розвитку в Рівненській та Волинській областях на обласному та районних рівнях за період з 1997 по 2006 роки. Встановлено, що у зазначених областях рівень вроджених вад розвитку значно перевищує середньодержавний і залежить від стану довкілля в цих областях (хімічного та комбінованого радіоактивного і хімічного забруднення).