Асоціації між генетичними поліморфізмами промоторної ділянки ІЛ-10 та репродуктивними втратами у жінок - Терпиляк, О.І.; Заставна, Д.В.; Заганяч, Я.Ю.; Гельнер, Н.В. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
Вивчали особливості розподілу поліморфних варіантів SNP 1082 G—>A –819 T—>C та –592 A—>C промоторної ділянки гена ІЛ-10 в групі жінок з непліддям. Встановлено, що вірогідно значиме підвищення частоти GG/СС/СС-генотипу високої експресії ІЛ-10 є прогностично негативним маркером протікання вагітності. Припускаємо, що ІЛ-10 може бути задіяний в патогенезі навикового невиношування вагітності.