Решение задачи о собственных колебаниях незамкнутой оболочки вращения в условиях ее сингулярного возмущения - Троценко, В.А.; Троценко, Ю.В. (Нелінійні коливання, 2005)
Розвинуто варiацiйний метод розв’язання спектральної задачi про вiльнi коливання незамкненої в меридiональному напрямку оболонки обертання, який є однаково ефективним як при середнiх, так i малих значеннях вiдносної товщини оболонки. Координатнi системи функцiй будувались з урахуванням структури формальних асимптотичних розкладiв фундаментальної системи розв’язкiв початкових рiвнянь. На прикладi розрахунку частот i форм коливань кругової цилiндричної оболонки показано, що алгоритм розв’язку задачi, який пропонується, забезпечує рiвномiрну збiжнiсть розв’язкiв та їхнiх перших трьох похiдних у всiй областi iнтегрування рiвнянь.