Підвищення продуктивного і адаптивного потенціалів пшениці м’якої озимої - Власенко, В.А.; Кочмарський, В.С.; Коломієць, Л.А.; Маринка, С.М. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
Підвищення адаптивного потенціалу пшениці озимої забезпечується еволюційно-аналоговим принципом селекції та формуванням нових коадаптивних асоціацій генів з участю пшенично-житніх траслокацій 1BL/IRS та 1АL/IRS. Сортозміну необхідно проводити через 5-7 років. Первинне насінництво ведеться оригінаторами сортів (селекціонерами).