Початки біографії князя Лева Даниловича та початковий період історії Львова - Александрович, В.С. (Княжа доба: історія і культура, 2017)
Проаналізовано літописні перекази до початків біографії князя Лева Даниловича та комплекс відомостей до початкового періоду історії міста Львова. Обґрунтовано погляд про народження князя не в другій половині 1220-х років, а близько 1230 р. Привернуто увагу до ролі Львова як наступника знищеного 1241 р. Звенигороду а також функціонування новозакладеного міста вже на 1259 р. як осередку володінь князя Лева Даниловича. Спростовано вартість свідчень хроніста XVII ст. Юзефа Бартоломея Зіморовича як достовірного джерела до початкового періоду історії Львова.