Жанрові та сюжетно-композиційні особливості історичних повістей Ю. Косача - Романов, С. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2008)
Досліджуються проблеми жанрової, сюжетної та композиційної структури модерних історичних повістей Юрія Косача, написаних у 1930-х роках.