Слов’янські епічні пісні про жінок-полонянок - Язон, Г. (Iнститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології iм. М.Т. Рильського НАН України, 2008)
Ця стаття вперше надрукована англійською мовою у зб.: Folklore in 2000. Voces Amicorum Guilhelmo Voigt Sexagenario, ed. by I. Nagy and K. Verebélyi. – Budapest, 2000. – P. 42–50. Переклад з англійської Є. Ліхтенштейна