Черніков Ігор Федорович (Український історичний журнал, 2021)
9 січня 2021 р. перестало битися серце визначного українського тюрколога та орієнталіста, доктора історичних наук, професора Ігоря Федоровича Чернікова, що належить до славної повоєнної ґенерації вчених, які наприкінці 1950 – на початку 1960-х рр. стояли біля витоків відродження сходознавства в Україні.