Кристалохімія для створення новітніх інтерметалічних матеріалів (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 12 травня 2021 р.) - Гладишевський, Р.Є. (Вісник НАН України, 2021)
У доповіді розглянуто історію створення Львівської наукової кристалохімічної школи. Наведено основні результати фундаментальних наукових досліджень, які проведені автором та успішно розвиваються на кафедрі неорганічної хімії хімічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка і стосуються вивчення системи взаємозв’язків «склад—структура—властивості» для цілеспрямованого синтезу нових сполук і розроблення матеріалів з унікальним комплексом хімічних та фізичних властивостей. Окрему увагу приділено співпраці між науковцями кафедри та вченими установ НАН України.