Сейсмические исследования угленосных пород для прогноза геологических неоднородностей угольных пластов - Кенжин, Б.М.; Сухинина, Е.В.; Компанец, А.В.; Бородин, Д.С. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
У статті розглянуто досвід сейсмічних досліджень вуглевміщуючих відкладів Донбасу. Стисло описані сейсмічні методи з конкретними прикладами їх успішного застосування для прогнозу геологічних неоднорідностей вугільних пластів. Наведено особливості використання сейсмічних методів на вугільних родовищах, аналіз їх ефективності та напрямки подальшого розвитку.