Графит в формировании электропроводности земной коры - Кулик, С.Н. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
Графіт і інші мінерали, що володіють електронним типом провідності, можуть бути причиною виникнення «аномалії» провідності і визначають розподіл електропровідності в навколишньому середовищі. Графіт може служити «лубріфікантом» при тектонічному процесі або утворюється у результаті тектонічних процесів. Аномалії електропровідності часто пов'язані з пластовою зоною на Українському кристалічному щиті.