Геохімічні особливості апатиту з лужних порід Українського щита - Дубина, О.В. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
Рассмотрены особенности распределения редкоземельных элементов, фтора и стронция в апатитах щелочноультраосновной и габбро-сиенитовой формаций Украинского щита.