Єлецький монастир у Чернігові як складова історичного середовища міста - Литовченко, О.Л. (Сіверщина в історії України, 2019)
У статті розглянуто питання історичного середмістя Чернігова, його складових, пам’яток архітектури, природнього ландшафту та панорами. Окрему увагу приділено Єлецькому монастирю, його впливу на видову складову історичного середовища міста. Наголошено на необхідності збереження історичного центру в умовах сучасних містобудівних перетворень.