Просторова локалізація поховальних пам’яток культури шнурової кераміки на території українського Прикарпаття - Войтович, М.М. (Сіверщина в історії України, 2019)
У статті проаналізовано просторову локалізацію поховальних пам’яток культури шнурової кераміки у Верхньому Придністер’ї, які розташовані у декількох неоднорідних за своєю характеристикою природних областях та районах, що охоплюють територію Львівської та північну частину Івано-Франківської областей. Виявлено, що більшість фунеральних пам’яток розміщена на вершинах вододільних пагорбів. Значно рідше трапляються поховання на поверхні заплав та мисоподібних виступів.