Этапы тектоно-магматической активизации Восточного Приазовья - Киселев, В.А.; Бородыня, Б.В.; Стрекозов, С.Н.; Козарь, Н.А. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
На основі геолого-структурних побудов виділені архейські, два палеопротерозойські і герцинські цикли розвитку Східноприазовського блоку Українського щита, показана закономірність розвитку кожного з них і пов'язаних з ними рудних вузлів, приведена характеристика одного з виділених в процесі ГДП-200 рудних вузлів.