Використання інформаційних технологій в розв’язанні задач комп’ютерної лінгвістики - Ходякова, Г.В. (Control systems & computers, 2020)
У статті дається опис нової технології рішення деяких лінгвістичних задач шляхом використання популярних онлайн ресурсів і на основі порівняльного методу. Наводиться огляд популярних онлайн сервісів з обробки та аналізу тексту та приклади: семантичного аналізу тексту; обчислення частотних характеристик тексту, знаходження типологічних індексів Грінберга для даної мови, граматичного аналізу тексту, побудови семантичних графів та ін.