Свято-Михайлівська церква в селі Собич - Кириєвський, В.Д. (Сіверщина в історії України, 2021)
Стаття присвячена найстарішій в Шосткинському району Свято-Михайлівській церкві в с. Собич. За переказами селян, збереженими місцевим краєзнавцем Миколою Степановичем Жирним (1940–2014), церква була в селі ще в дотатарські часи. У статті наведені нові, раніше невідомі архівні дані 1910 р. про церкву та прицерковні будівлі.