Розв'язання логічних задач на основі машинного навчання - Шаповалова, С.І.; Бараніченко, О.М. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2020)
У статті запропоновано спосіб розв’язання логічних задач‑головоломок на основі машинного навчання. Спосіб розраховано на попередню формалізацію задач у вигляді опису властивостей та відношень між ними. Оскільки кожна властивість має множину можливих значень, розв’язання задачі методами перебору має комбінаторну складність. При великій кількості властивостей та їх значень час розв’язання стрімко зростає.