Управління змінами в контексті інвестиційної діяльності сучасних машинобудівних підприємств - Волошина, О.О.; Бившев, Р.О.; Мельченко, В.І.; Зоріна, Р.Р. (Економічний вісник Донбасу, 2021)
Стаття присвячена актуальній на сьогодні темі управління інвестиційною діяльністю підприємств в умовах мінливої ринкової кон'юнктури. Проведено аналіз економічних умов, в яких функціонують вітчизняні машинобудівні компанії, визначено вплив основних макроекономічних факторів на їх інвестиційну активність. Досліджено основні методичні підходи аналізу ефективності інвестиційної стратегії організацій. На підставі розрахунку показників ефективності інвестиційної діяльності ПрАТ «НКМЗ» і ПрАТ «КЗВВ» визначено основні особливості поведінки компаній, що використовують стратегію «лідера» і стратегію «послідовника» при формуванні інвестиційної політики.