Таємна місія А. Гітлера у Фіндяндію 4 червня 1942 р. та її наслідки у світлі джерел та історіографії - Іванов, В. (Український історичний збірник, 2017)
У статті аналізується міжнародні відносини під час Другої світової війни (в червні 1942 р.). Показана діяльність таємної дипломатії нацистської Німеччини у переговорах з Фінляндією щодо участі останньої у військових операціях «Вісі» на Східному фронті проти Радянського Союзу. Доведено значення візиту Гітлера і німецьких урядовців до Фінляндії як важливого зовнішньополітичного курсу організації участі Фінляндії у Антикомінтернівському пакті та блоку країн «Вісі».